Biografie

Meer dan 20 jaar lang heb ik bij verschillende kunstenaars schilder- en tekenlessen gevolgd bij Expressie ’70 (Parkexpressie) in Alphen aan den Rijn. Van Hans van der Vlis heb ik veel geleerd. In zijn lessen lag de nadruk op het ontwikkelen van een eigen stijl en was je vrij in je onderwerp keuze. Ik hield mij voornamelijk bezig met het schilderen van vrouwfiguren. Mede door de soms toegevoegde teksten zijn deze schilderijen heel persoonlijk geworden. Door tijdgebrek stopte ik uiteindelijk met de lessen en het schilderen verdween even naar de achtergrond.

In 2014 heb ik weer een doek aangeschaft omdat ik mijn paard Diego wilde schilderen. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in het schilderen van paarden. Dagelijks kom ik in aanraking met deze geweldige dieren en ik blijf me verbazen over hun schoonheid, kracht en enorme gevoeligheid. Ik heb al veel mensen blij kunnen maken met een schilderij van hun dier. Opdrachten van andere dieren zoals katten en honden zijn absoluut ook welkom. In mijn portfolio zie je hier voorbeelden van.

In 2016 nam ik het besluit om beroepsmatig verder te gaan als kunstenaar. Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, exposeer met regelmaat en maak schilderijen in opdracht. In 2017 verscheen er een interview en werden mijn schilderijen gepubliceerd in het veel gelezen paardenblad Bit Magazine.

Ik werk met acrylverf op canvas. De snelle droogtijd en kleurechtheid zijn een enorm voordeel. Het ontbreken van een omlijsting zorgt ervoor dat de aandacht alleen naar het schilderij gaat. Om die reden schilder ik de zijkanten mee.